HOUSE 12, GENTLE HOUSE IV

Местоположение: кв. Бояна, м. „Киноцентъра“

Описание

GENTLE HOUSE IV е естествено продължение на серия от лукозни жилищни сгради, построени през последните години в района. Състои се от две еднофамилни сгради.

Проектта Студио е творческо ателие, формирано от арх. Таня Митакева и арх. Андрей Арнаудов. Студиото е специализирано в разработването на луксозни еднофамилни жилищни сгради с отношение към контекста и индивидуалността на всеки ползвател. Творческият почерк на екипа уникалността на всеки обект и търсенето на онази непреходна красота, която вълнува отвъд модните тенденции.

В полите на Витоша се намира в.з. “Киноцентъра” на кв. Бояна – един от най-елитните и предпочитани райони на София. Имотът с площ от 922 м2 е разположен близо до бул. “Околовръстен път” и кръстовището с бул. “България”, с лесни връзки до всички части на града.GENTLE HOUSE IV е естествено продължение на серия от лукозни жилищни сгради, построени през последните години в района. Състои се от две еднофамилни сгради, които са разположени в отделни дворове с южно и източно изложение.Търсена е максимална уединеност и самостоятелност на двата обекта, като за това допринасят и алеите, които осигуряват достъп до имотите, разположени на юг и разделят двете дворни пространства едно от друго. Всяка от къщите се състои от три нива, като първото ниво е заето от гараж и обслужващи помещения. То е достъпно само от север, където се намира и улица “полк.Антон Кръстев”, от която става влизането, както за пешеходци, така и за автомобили.На второ ниво се намира зона “ден” с дневна, кухня, трапезария и прилежаща барбекю-зона. На това ниво се помещава и гостна спалня със санитарен възел. На трето ниво са обособени 3 спални помещения със самостоятелни бани. Къщите са идентични като обемно-пространствено решение, но са вписани по индивидуален начин в имота, като са съхранени всички заварени в имота високи дървета. По този начин дворовете придобиват индивидуален почерк, като осигуряват интимитет на ползване. Формообразуването следва ясни линии и цели постигане на максимална ергономия на употреба. Използваните материали – видим бетон, дърво, клинкер и стъкло излъчват семплост и класическа непреходност.

Прочети повече

За имота

Главен Архитект: арх. Таня Митакиева и арх. Андрей Арнаудов
Обща площ на имота: 789 м2
Застроена площ: 369 м2
Изложение: Южно
Брой спални: 4
Брой бани: 4
Брой гаражи: 1
Брой парко места: 4

Адрес

Местоположение: кв. Бояна, м. „Киноцентъра“
HOUSE 12, GENTLE HOUSE IV