GENTLE HOUSE RESIDENCE

кв. Бояна, м. „Киноцентъра”

Описание

Апартамент 04 в жилищна сграда GENTLE HOUSE RESIDENCE, разположена в кв. Бояна, м. „Киноцентъра”. Апартаментът е разположен на две ниава, с обща площ 148 кв м. Предвидени са две паркоместа.

GENTLE HOUSE – RESIDENCE e модерна нова сграда, разположена в един от най-предпочитаните и елитни райони на София и подножието на Витоша – в.з. „Киноцентъра” на кв. Бояна. Имотът за застрояване е разположен близо до бул. „Околовръстен път” и кръстовището с бул. „България”, което осигурява удобен и бърз достъп до всички части на града – летище, бизнес и търговски центрове. Тихата и спокойна атмосфера в района, съчетана с добрите климатични условия правят проекта идеален за семейства, които търсят комфортно място за живеене, без да се налага да правят компромиси с достъпността. Сградата е разположена в парцела по начин, който осигурява максимална озеленена площ и ослънчаване, просторен южен двор, както и голямо отстояние от сградите, разположени в съседните имоти.

Проектираната сграда е триетажна, с едно подземно ниво и РЗП от 1587 кв.м. Предвиждат се общо 12 функционални и комфортни апартамента с 2 или 3 спални и различно изложение и планировка. С цел осигуряване на удобство и функционалност е обърнато специално внимание на разпределенията, като е заложено на практични функционални решения и просторни помещения с подходящо изложение. Разположените от южната страна на първото ниво жилища са двуетажни мезонети със собствен двор, при които се получава усещане, максимално близко до живота в еднофамилна къща. На подземното ниво са разположени гаражи, паркоместа и складове, както и входа на сградата с представително фоайе и помещение за охрана.

Архитектурният облик е изчистен и стилен, подчинен на съвременната и модерна визия, характерна за вече построените в района комплекси от еднофамилни жилищни сгради, като умишлено са търсени сходни похвати в обемното решение и формообразуването, както и в използваните материали от висок клас – гранитогрес, дърво, алуминий и стъкло.

Предвижда се да бъдат използвани най-съвременни строителни технологии, които да осигурят дълготраен и висок комфорт на обитаване. Отоплението и охлаждането ще се осъществяват с последно поколение термопомпи и газови котли, като всички помещения ще бъдат с подово отопление. Електрическата инсталация ще позволява бързо и лесно осъществяване на коцепцията за „умна къща” (smart home) с възможност за дистанционно управление на множество функции и компоненти.

Инвеститор на сградата е Христо Стефанов, реализирал множество успешни проекти в областта на недвижимите имоти – Vertu Residence, комплексите Gentle House и Gentle Park, които се открояват с качествена архитектура и отлично изпълнение.

Прочети повече

За имота

Главен Архитект: А. Арнаудов

Проектант: А. Арнаудов

Реализация: 2019

Адрес

кв. Бояна, м. „Киноцентъра”
GENTLE HOUSE RESIDENCE